Eesti sõlmis WHOga uue koostööleppe

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning maailma tervishoiuorganisatsiooni WHO esindaja allkirjastasid teisipäeval Eesti ja WHO vahelise koostöölepingu aastateks 2016-2017.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on maailma terviseorganisatsiooni tugev rahvusvaheline ekspertiis olnud hindamatuks toeks Eesti tervishoiupoliitika kujundamisel, teatas ministeerium. Ossinovski sõnul on uues, järgmiseks kaheks aastaks sõlmitud koostöölepingus olulisemateks teemadeks senisest tõhusam HIV-ennetus ja ravi Eestis ning meie inimeste tervislike eluviiside edendamine. 

WHO regionaaldirektor Zsuzsanna Jakabit esindanud WHO esinduse juhi Marge Reinapi sõnul jätkub senine tõhus koostöö WHO ja Eesti vahel. «Töötame selle nimel, et sisulise ekspertabi ning teiste riikide kogemuste ja tõenduspõhise teabe vahendamise ning koostööprojektide abil sisuliselt panustada terviseprobleemide lahendamisse ja tervisesüsteemi tugevdamisse,» ütles Reinap ja lisas, et koostöös on olulisel kohal ka Eesti kogemuste ja ekspertteadmiste jagamine väljaspool Eestit. 

Sotsiaalministeeriumi ja WHO koostööleping sõlmitakse regulaarselt kaheks aastaks. Täna allkirjastatud leppe prioriteetsed koostöövaldkonnad on tervisesüsteemi tugevdamine, nakkushaiguste (HIV ja tuberkuloos) ennetuse ja ravi tõhustamine, mittenakkuslike haiguste ennetamine ja tervislike eluviiside edendamine, terviseinfo ja tõenduspõhiste otsuste toetamine ning tervishoiuteenuste parema korralduse ja esmatasandi tervishoiu tugevdamise toetamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles