PERH koondab 43 tugipersonali ametikohta (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik.
Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik. Foto: Liis Tremann/PM

Kuigi Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) koondab 43 tugipersonali ametikohta, ei vähenda see haigla juhatuse esimehe sõnul asutuse tegevusvõimekust ning haigla prognoosib meditsiinipersonali kasvu. 

Eelmise aasta lõpus esitas sotsiaalministeerium haiglatele nõude koondada PERHist 80 töökohta ning Tartu Ülikooli kliinikumist 85 töökohta. Haiglad polnud selles mahus koondamisnõuetega nõus.

Praeguseks on PERHis juhatuse esimehe Tõnis Alliku sõnul läbi viidud tugiteenistuste töötajate ametikohtade hindamine. Tugiteenistuste töötajate hulka kuuluvad näiteks kokad ja koristajad. Juhatus kohtus eraldi iga funktsionaalse valdkonna juhiga, koos hinnati töö efektiivsema organiseerimise ja töökohtade vähendamise võimalusi.

Kohtumiste tulemusena kaardistati ja lepiti struktuuriüksuste juhtidega kokku koondatavad ametikohad – neid oli kokku 43. «Peamiselt on ametikohtade koondamine seotud tegevuste vähendamise või lõpetamisega osades haigla hoonetes ja töökorralduse muudatustega.  Haigla tegevusvõimekus selle plaani rakendumisel ei vähene,» tõdes Allik.

PERHi juhatuse esimees ütles, et samas prognoositakse regionaalhaigla meditsiinipersonali arvu kasvu. «Võrreldes käesoleva aasta alguse ja möödunud aasta juuli seisuga on töötajate arv meditsiinipersonali osas kasvanud 12 täisajaga töökoha ulatuses,» lisas ta.

Alliku sõnul kiitis regionaalhaigla nõukogu juhatuse ettepaneku heaks ja otsustas, et täiendavateks koondamisteks ettepanekute tegemist või teenuste sisseostmist juhatusele ülesandeks ei püstitata.

Ministeerium rahul, TÜK tegeleb

Sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske sõnul ollakse rahul PERH-i alustatud personalikärbetega ning kantsler tunnustab haiglat tehtu eest. Kantsler loodab, et PERH on eeskujuks ka teistele ning usub, et haiglad mõistavad valitsuse soovi hoida avaliku sektori kulutused kontrolli all ning viia ellu kärpekava.

Tartu Ülikooli kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael nentis, et sotsiaalministeerium on esitanud kliinikumile ootuse ametikohtade koondamiseks ning selle tähtaeg on maikuu lõpp. Taela sõnul on kliinikum alates asutamisest otsinud võimalusi töö võimalikult efektiivseks.

Pressiesindaja sõnul on 2016. aasta kliinikumile eriline, sest detsembris avati ELi toel rajatud kolm uut kõrgtasemel aktiivravi kompleksi, mis suurendavad kaasaegset meditsiinilist pinda umbes 40 000 ruutmeetri võrra ning J-, K- ja L- korpused tõstavad koos novembris avatud õendus-hooldus majaga kliinikumi ravivoodite arvu enam kui saja võrra ning täiendavalt lisandub veel 75 päevaravi voodit.

«Nii või teisiti otsitakse tõhususe suurendamiseks jätkuvalt võimalusi,» ütles Tael. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles