Näo-lõualuukirurgide vastuvõtul käis kõige rohkem inimesi (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstivisiit.
Arstivisiit. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eelmisel aastal kasvas enim radioloogide ja plastikakirurgide vastuvõttude arv, samas kui sisehaiguste arstide ning südame ja veresoonkonna kirurgide vastuvõttude arv on langenud.

Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati arsti ambulatoorsete vastuvõttude ja koduvisiitide 2015. aasta IV kvartali andmed ja sama aasta esialgsed kokkuvõtted, kirjutab Tervise Arengu Instituut oma kodulehel.

Kuigi eelmise aasta viimasel veerandil arsti vastuvõttude arv võrreldes eelneva kvartaliga ei tõusnud, kasvas radioloogide ja plastikakirurgide vastuvõttude arv ligi viiendiku võrra. Sisehaiguste arstide ning südame ja veresoonkonna kirurgide vastuvõttude arv vähenes vastavalt üheksa ja seitse protsenti.

Ametiti tõusis 2015. aastal enim näo-lõualuukirurgi vastuvõttude arv, mida tehti 1,5 korda rohkem kui eelmisel aastal. Lisaks on ambulatoorsete vastuvõttude arv tõusnud hematoloogidel 11,5 protsenti ja erakorralise meditsiini arstidel üheksa protsenti. Lastearstide vastuvõttude arv on 12,5 protsenti langenud.

Perearstide vastuvõttude arv kasvas võrreldes üle-eelmise aastaga kolm protsenti. Veidi, 1,2 protsenti, suurenes võrreldes 2014. aastaga ka arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv. Seevastu hambaarstide vastuvõttude arv vähenes 0,7 protsenti.

Võrreldes sama aasta eelviimase kvartaliga perearstide vastuvõttude üldarv eelmise aasta viimastel kuudel siiski ei muutunud. Tartu linnas ja Võru maakonnas tegid perearstid neljandas kvartalis küll viis protsenti rohkem vastuvõtte kui sellele eelnenud kuudel, kuid Järva- ja Saaremaal vähenes vastuvõttude arv vastavalt 14 ja 12 protsenti.

Arsti koduvisiitide üldarv vähenes 2015. aastal võrreldes 2014. aastaga 4,7 protsenti. Perearstid tegid 3616 koduvisiiti vähem ja eriarstid 1486 koduvisiiti rohkem kui tunamullu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles