Noore naise vähkkasvajat peeti algselt looteks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Andekas meigikunstnik suri mõni nädal pärast seda, mil tal diagnoositi agressiivne vähkkasvaja, mille arstid ajasid algul sassi lootega.

22-aastane Demi Wright kannatas möödunud novembrist saati tugevate valude käes, teadmata, et tema kehas ajab siirdeid adenokartsinoom, vahendab Daily Mail. Seda tüüpi vähk saab alguse näärmelisest kehakoest ning võib levida mitmes kehaosas.

Wright töötas populaarses kosmeetikafirmas Lancome ning teda peeti meigikunstnike tulevikulootuseks. Esmalt kahtlustasid arstid, et naine on rase, kuna toona avastamata kasvajaga kaasnesid rasedusesarnased sümptomid.

Kui arstid aga tuvastasid naisel 12-sentimeetrise läbimõõduga kasvaja, viidi ta kiiresti Cambridge Addenbrooke'i haiglasse, kuid ta seisund halvenes seal kiiresti. Noor naine suri haiglas kolm nädalat hiljem.

«Kui me saime teada, et tal on vähk, kutsus Demi mu enda juurde, kallistas mind ning ütles, et kõik saab korda. Järgmisel päeval ta lahkus meie hulgast,» kirjeldas kurbi emotsioone neiu isa Chris.

Rõõmsameelset tüdrukut jäävad mälestama ka kallim Mitch, Lancome’i töötajad ning paljud teised pereliikmed.

Adenokartsinoom võib esineda mitmes kehapiirkonnas ning levib kiiresti üle kogu keha. Selle enamlevinud vormid on kopsu-, eesnäärme-, kõhunäärme-, söögitoru- ja pärasoolevähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles