Väikelapse hambaid võib puhastada marliga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates teisest eluaastast suudavad lapsed ise hambaid pesta.
Alates teisest eluaastast suudavad lapsed ise hambaid pesta. Foto: SCANPIX

Väikelapse hammaste eest hoolitsemist ei pea sugugi alustama harja ja pastaga nühkides.

Küll aga tuleb suuhügieenile erilist tähelepanu pöörata kohe, kui esimene hammas on lõikunud ning esimeseks puhastajaks sobib kas marli või pehme näpuhari, kirjutab Saarte Hääl.

Paariaastasel võib veel vabalt hambaid ka lihtsalt vee ja harjaga puhastada ning pasta võtta kasutusele alles siis, kui laps oskab selle suust välja sülitada. Väikestele lastele meeldib väga täiskasvanuid matkida ning paljud pesevad-sülitavad usinalt juba enne oma teist sünnipäeva.

Hammaste tervise teema on arutusel olnud ka mitmes sotsiaalmeedia beebigrupis. Kui hambaarsti külastamise koha pealt on vanemad üksmeelel, siis hammaste hoolduse teema kütab tõsiselt kirgi.

On lapsevanemaid, kes pesevad hambapastaga juba lapse esimesi hambaid, kuid on ka neid, kelle mõneaastane laps pole hambaharja veel näinudki. Viimasel juhul põhjendab lapsevanem, et hambapasta on keemia ning tema seda oma lapsele suhu ei topi. Isegi kui viimase väitega nõustuda, siis hambaid peab ometi puhastama, kasvõi ainult harja ja veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles