Vastsündinud läksid haiglas vahetusse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Austria Grazi haiglas ajasid medõed vastsündinud segi, kusjuures samas haiglas pole see mitte enam esimene kord.

See ei ole selles haiglas esimene kord, kus tekib selline olukord, kirjutab Local. Tänavu jaanuaris avastas üks naine verd loovutades, et tal on vanematest erinev veregrupp. DNA test kinnitas, et ta ei ole oma vanemate lihane laps.

Eelmisel neljapäeval märkas üks ema, et talle toodi imetamiseks mitte tütar, vaid poeg. Segadus tekkis seetõttu, et medõed panid lapsed valesse voodisse.

Kuna ühel emal on krooniline haigus ja ta laps tuli seetõttu kohe vaktsineerida, siis haigla kinnitusel oli tegu ettevaatava meetmega ja tõenäosus nakatuda on väike. Ka kinnitas haigla, et vahetus oleks kindlaks tehtud kaks korda päevas toimuva õdede poolt tehtava regulaarse kontrolli käigus.

Seoses 25 aasta taguse juhtumiga teatas haigla oma veebilehel, et võimalus laste vahetusse minekuks on väga väike.

Pärast eelmise vahejuhtumi avalikuks tulekut on haigla poole pöördunud 30 inimest, kelle sünnipäev on ajavahemikus 15.  kuni 20. oktoober ja kes soovivad kontrollida, kas mitte nemad pole haiglas vahetusse läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles