Liigne veejoomine võib olla ohtlik (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevas tasub juua kolm kuni neli klaasi vett.
Päevas tasub juua kolm kuni neli klaasi vett. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Erakorralise meditsiini arst Lilian Läätse sõnul ei ole mõistlik ööpäevas juua üle kolme kuni nelja klaasi vett, sest liigse veejoomisega koormab inimene tarbetult organismi.

Lääts rääkis ETV saates «Terevisioon», et inimene vajab ööpäevas keskmiselt 2,5 liitrit vett, millest 0,3–0,4 liitrit toodab keha ise ja 1,2–1,3 liitrit saab inimene toidust, mistõttu ei olegi päevas tarvis juua rohkem kui kolm kuni neli klaasi vett. Erandiks on kohvijoojad ja alkohoolikud, sest mõlemad tarbivad aineid, mis viivad kehast vett välja.

Tohtri sõnul ei ole tavaliselt küll võimalik juua nii palju vett, et see ohtlikuks muutuks, kuid mõningate haiguste, nagu näiteks südamepuudulikkuse puhul, võib liigne vee joomine siiski tervist ohustada, sest sellega koormatakse südant. Selleks et elektrolüütide tasakaalu organismis mitte paigast viia, ei tohiks päevas juua ka üle kahe klaasi mineraalvett, mille tarbimine väikeses koguses võib aidata organismi mineraalainete tasakaalu parandada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles