Šokeerivad pildid: 37-kilosest anorektikust sai bikiinimodell

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluohtlikus seisundis noor naine kaalus kõigest 37 kilo.
Eluohtlikus seisundis noor naine kaalus kõigest 37 kilo. Foto: Kaitlyn Davidson/CATE/Caters News Agency/Scanpix

24-aastane Kaitlyn Davidson imetles alati sportlasi ja soovis välja näha peenike ja kaunist, mistõttu dieedi pidamisest sai noore naise kinnisidee, mis tegi temast anorektiku ja oleks talle äärepealt elu maksnud.

Haiguse kõige hullemal ajal kaalus Davidson vaid 37 kilo, kirjutab news.com.au. Tema keha valutas ja juuksed hakkasid välja kukkuma. Dieedi pidamisest oli saanud tõsine haigus ja noor naine ei suutnud enam piiri pidada. «Sportliku ja tervisliku eluviisi ning kinnisidee vahel on õrn piir ja ma ei saanud aru, kui olin selle ületanud,» kirjeldab Davidson oma haigust. Naise sõnul tahtis ta alati üha paremaks saada ja mida paremaks ta spordi tegemisel läks, seda kõrgemad eesmärgid ta endale seadis.

«Tundsin, et pean käima tavapäraselt palju jõusaalis ja kui jätsin mõne asja tegemata, karistasin ennast selle eest. Olin pidevalt valudes, mu nahk oli kollane, mu hambad lagunesid ja mu juuksed muutusid üha õhemaks, see oli vastik,» rääkis Davidson. Tema sõnul muutus isegi kõndimine vaevaliseks ja kui ta istus, tundis ta oma sabakonti. «Tundsin füüsiliselt, kuidas mu süda lõi. Mu südame löögisagedus oli äärmiselt madal ja arstid ütlesid mulle, et kui nii jätkan, jääb süda seisma.»

Sydney eeslinnast pärit Davidson oli oma hea välimuse üle alati uhkust tundnud ja unistanud bikiinimodelliks saamisest. Isegi kui tema perekond ja sõbrad hakkasid muret tundma, ei tunnistanud ta endale, et tal on anoreksia. Seejärel hakkasid terviseklubi töötajad kontrollima, kas temaga on kõik korras, ja ka juhuslikud möödujad ütlesid tänaval, et ta peaks rohkem sööma.

Foto: PIC FROM KAITLYN DAVIDSON / CATE/Caters News Agency

Foto: Kaitliyn Davidson/CATE/Scanpix

Kuid alles kuulsa näitleja Portia de Rossi autobiograafiat lugedes avastas noor naine, et ta on tõesti haige. Nüüd tegi Davidson kõik selleks, et sammhaaval terveks saada. See oli tema sõnul väga keeruline, sest ümbritsevad inimesed soovisid näha kiireid edusamme, kuigi tegemist on aeganõudva protsessiga. Oli küll hetki, mil noor naine ei suutnud midagi süüa, kuid pikapeale hakkas ta juurde võtma ja tema keha hakkas taastuma.

Kõige raskem oli Davidsoni lähedastel leppida sellega, et ta endiselt jõusaalis käis, kuid noor naine keeldus treenimise lõpetamisest. «See on aeg, mille enda jaoks võtan. Ma ei jätnud järgi, kuigi teised inimesed tahtsin, et lõpetaksin.» Samuti oli neil raske mõista naise soovi saada bikiinimodelliks. Kuid Davidson lubas enda eest hoolitseda ja võttis eratreeneri, kes jälgis hoolega tema tervist.

Tasapisi sai noor naine terveks ja 14. mail võistleb ta juba teist korda rahvusvahelisel võistlusel nimega World Bikini Fitness and Fashion. Võistlusel osalemine andis Davidsoni sõnul talle jõudu haigusest üle saada. «Mul oli eesmärk, mida püüdsin saavutada. See tundub natuke nagu kinnisidee, kuid mina seda nii ei näe – see on elustiil,» rääkis Davidson.

Foto: PIC FROM KAITLYN DAVIDSON / CATE/Caters News Agency

Foto: Kaitliyn Davidson/CATE/Scanpix

Söömishäiretega tegeleva Austraalia sihtasutuse Butterfly Foundation tegevjuht Christine Morgani sõnul tuleb seda sorti kogemusi üha sagedamini ette. Anoreksia, buliimia või mõne teise söömishäire all kannatab umbes neli protsenti Austraalia elanikkonnast ehk tervelt miljon inimest. «Seda juhtub üha nooremate inimeste ja üha rohkemate poistega,» rääkis Morgan. Tema sõnul tekkib anoreksia aga vahel ka pärast rasedust, kui vastsel emal tekkib soov näha, kui ruttu tal juurde võetud kilodest taas lahti saada õnnestub. «See on eluohtlik, sest keha on kurnatud ja suureneb ka kalduvus sooritada enesetappu,» väljendas Morgan oma muret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles