Tartu pereisa Eriku raviks annetati kolme päevaga suur rahasumma

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifondi juht Toivo Tänavsuu.
Vähiravifondi juht Toivo Tänavsuu. Foto: Sander Ilvest

Vähiravifondi «Kingitud elu» on sel nädalal kogunenud Tartu pereisa Erik Saare raviks annetusi kokku üle 13 000 euro. Ühe mehe võitlust raske haigusega on toetanud ligi 500 eestimaalast.

Laekunud annetused kindlustavad 49-aastasele kahe tütre isale Erikule kopsuvähiravimi Xalkori vähemalt kolmeks kuuks.

«Just sellist Eestit me tahtsimegi, kus eestimaalased – emakeelena nii eesti kui ka vene keelt rääkivad inimesed – tõttavad omadele appi ning toetavad endale jõukohase panusega, olgu selleks üks euro või 500 eurot. Eriku ja fondi nimel tänan kõiki annetajaid,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

Vähiravifondi «Kingitud elu» on sel aastal tabanud suur abitaotluste buum. Kui mullu sai fondilt toetust 50 inimest, siis tänavu on mõne kuuga õlg alla pandud juba ligi 20 inimese hädavajalikule ravile. Erik on üks neist.

«Kutsun kõiki eestimaalasi, nii eraisikuid kui ka ettevõtteid, üles hakkama «Kingitud elu» püsiannetajateks, toetades vähihaigeid igakuise jõukohase annetusega. Üheskoos saame kindlustada viimase õlekõrre ning elamise ja tervenemise võimaluse kõikidele Eesti inimestele,» lisas Tänavsuu.

Vähiravifond «Kingitud elu» on toetanud kõiki abivajajaid, kes fondi poole on pöördunud ja kuuluvad fondi sihtgruppi – nn mittekulutõhusate vähihaigete hulka, kelle jaoks ei jätku haigekassal raha.

Vähiravifondi «Kingitud elu» asutasid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles