Tartu kiirabi plaanib peatada e-kiirabi projekti

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod
Kiirabiautod Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tartu kiirabi plaanib ligi kaheksa aastat arendatud e-kiirabi kasutamise peatada, sest praegused lahendused pole töökindlad, kuid sotsiaalministeerium väidab, et selleks kulub veel natuke aega ja seni üle miljoni euro maksma läinud e-kiirabi projekt hakkab tööle.

Samal ajal, kui meedikud sündmuskohal toimetavad, sisestavad nad kaasasolevasse tahvelarvutisse patsiendi tervisenäitajad, mis jõuavad kohe haiglasse, nii et erakorralise meditsiini osakonnas teatakse juba ette, mis seisus patsiendiga neil tegeleda tuleb, kirjutab ERR. Paraku on aga süsteemil üle poolesaja parandamist vajavat punkti mis said Tartu kiirabi logistikamaja teisel korrusel asuvale Tahvlile kiirabi juhi Ago Kõrgvee sõnul kirjutatud juba sügisel. Näiteks ei ole e-kiirabi elektrooniline patsiendikaart usaldusväärne, sest osa patsiendikaarte kaob aeg-ajalt enne haiglasse jäämist kuhugi.

Kõrgvee sõnul ei ole viimased viis ja pool kuud e-kiirabi süsteemi arendamisega rahanappuse tõttu sisuliselt tegeletud, mistõttu Tartu kiirabi kaalub projekti peatamist, kuid sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo on veendunud, et raha on eraldatud piisavalt ja selle aasta jooksul saavad lahenduse ka senised murekohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles