Kirurg steriliseeris vale mehe (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kirurg eksitust märkas, tegi ta kõik võimaliku selle heastamiseks.
Kui kirurg eksitust märkas, tegi ta kõik võimaliku selle heastamiseks. Foto: Sergey Guneev/Sputnik/Scanpix

Inglise kirurg, kes pidi eemaldama patsiendi armkoe, tegi vea ja hoopis steriliseeris mehe. Nüüd ähvardab teda litsentsist ilmajäämine.

Liverpoolis asuva Broadgreeni haigla uroloog dr. Ninikram Vaswanit ähvardab litsentsist ilmajäämine, pärast seda kui ta steriliseeris kogemata vale mehe, kirjutab The Telegraph. Lugu juhtus 14. veebruaril, mil arstil oli eriti palju tööd.

Kirurgi sõnul ei ole tegemist mitte pahatahtlikkusega, vaid õnnetute asjaolude kokkulangemisega. Vale operatsiooni ohvriks langenud patsient kurtis, et arstil läheb liiga palju aega. Seepeale arvas Vaswani, et tegemist on patsiendiga, kes saabus haiglasse kell 7.30, et talle tehtaks vasektoomia ehk steriliseerimine. Nii tegigi ta vale lõikuse patsiendile, kes oli tegelikult saabunud alles kell 11.  

Arstlikule komisjonile selgitusi andes rääkis Vaswani, et sel päeval oli palju tööd ja patsiendid olid pahased. Seepärast otsustaski ta enda sõnul ootavate patsientide järjestust muuta. Samas tunnistab ta, et ei teinud patsiendi isikut kindlaks, ei saanud tema haiguslugu ega kontrollinud kirurgide käsutuses olevat kontrollnimekirja.

Kui arst aru sai, et oli steriliseerinud vale mehe, püüdis ta sooritada vasektoomiale vastupidise operatsiooni, mida ta ei olnud aga teinud juba viis aastat ja milleks tal ei olnud ka luba. Ei ole veel teada, kas tal õnnestus tehtud kahju heastada ja mehe viljakus taastada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles