Soovitused, kuidas saada laps hambaid pesema

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele ei pruugi hambapesu meeldida.
Lastele ei pruugi hambapesu meeldida. Foto: Panther Media/Scanpix

Lastele ei pruugi hambapesu meeldida, mistõttu tasub teha seda mänguliselt, loomaks alus elukestvale hambasõbralikule suuhügieeniharjumusele.

Hambaarstide liidu president Marek Vink ja Signali brändijuht Marit Soha jagasid eilse ülemaailmse suutervise päeva puhul soovitusi, kuidas lapsevanem saab kavalusega hambapesu lõbusaks ja põnevaks ettevõtmiseks muuta, teatati.

Soovitused:

·        Lase lapsel hambahari ise välja valida. Poelettidel on laias valikus erinevaid lastepärase ja põneva disainiga hambaharju, mis muudavad hammaste harjamise kõige pisemate jaoks mängulisemaks.

·        Abi on ka sellest, kui varud vannituppa lõbusas pakendis spetsiaalselt lastele mõeldud hambapasta, millel meeldiv maasika või  puuvilja maitse.

·        Näita eeskuju! Pese kõigepealt puhtaks oma hambad, et laps näeks, et see on igapäevane loomulik toiming. See innustab last ka enda hammaste eest hoolitsema.

·        Kui pesed hambaid vannitoa peegli ees, juhi lapse tähelepanu tema peegelpildile – see teeb talle nalja.

·        Leia hambapesu laul! Valige koos lapsega välja meeldiv muusikapala, mida kuulate ainult hambapesu ajal. Muusikapala kuulates mööduvad ka hammaste harjamiseks vajalikud kaks minutit hõlpsamini.

·        Võtta appi spetsiaalsed hambapesu rakendused, mis muudavad lapse jaoks hambapesu põnevaks. Saadaval on näiteks rakendused, mis võimaldavad lapsel valida välja meelepärase tegelaskuju, kes teda hambapesu ajal ergutab.

·        Kasuta hammaste harjamise ajal liivakella, mille vaatamine rahustab last ja pakub talle põnevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles