Õhupallid võivad tervisele ohtu põhjustada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Taani veterinaar- ja toiduamet sõdib mitme veebilehega, kes on lihavõtetele mõeldes avaldanud juhise, kuidas valmistada õhupalle kasutades šokolaadist kausikesi. Meisterdades võib aga šokolaad kokku puutuda mitme ohtliku kemikaaliga.

Mitmed Taani veebilehed, nende hulgas näiteks veebipood Nemlig.com on külastajatele soovitanud šokolaadist kausside valmistamist, vahendab Local. Sarnaseid vdeosid on vahendatud ka Eestis.

Maja Kirkegaard Taani veterinaar- ja toiduametist rõhutas, et õhupallid ei ole ette nähtud kokkupuuteks ükskõik millise toiduga ning säärane kausside valmistamise meetod on tervise suhtes riskantne. Kuigi kokkupuude erinevate ainetega on tõenäoliselt väike, tuleks sellest siiski eemale hoida, et vältida igasugust võimalikku kokkupuudet kantserogeensete ainetega.

«Õhupalle valmistatakse kummist ning selle tootmise käigus võivad moodustada vähkitekitavad nitrosamiinid,» hoiatas Kirkegaard.

2014. aastal leidis Taani keskkonnaagentuur keelatud aineid 23 õhupallist, kokku testiti 39 õhupalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles