Neli põhjust, miks liigsed kilod ei taha kuhugi kaduda

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalu langetamiseks tasub jälgida ka söödud portsjoni suurust.
Kaalu langetamiseks tasub jälgida ka söödud portsjoni suurust. Foto: Panther Media / Scanpix

Pärast kaalukaotust võivad mõned tegurid muuta viimaste kilode kaotamise keeruliseks, toob välja womenshealthandfitness.com.au.

Vedelikest saadud energia

Vedelikke tarbides tekib väiksema tõenäosusega täiskõhutunne ning neid on lihtne üle tarbida. Smuutid ja mahlad võivad tunduda küll tervisliku valikuna, kuid need võivad sisaldada palju suhkrut ja kilokaloreid. Seetõttu tasub jälgida jookide, suhkru- ja kalorisisaldust ning eelistada vähem magusaid jooke. Samuti tasub mõelda oma alkoholitarbimise harjumustele ning soovitavalt tarbida vähem alkoholi.

Portsjoni suurus

Jälgimaks portsjoni suurust tasub süüa aeglaselt ning kasutada väiksemat taldrikut.

Mõtlematult söömine

Tänapäeval on toit lihtsasti kättesaadav. Seega tasub panna snäkid või muud isuäratavad toidud nägemisulatusest kaugemale, et ei tekiks ahvatlust ja ülesöömise ohtu.

Liiga vähe valku

Süües liiga vähe valku ja/või kiudaineid, võib tekkida oht ülesöömiseks. Mõlemaid tuleks tarbida iga toidukorra ajal. Valgud on vajalikud ka lihasmassi kasvatamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles