Hambaarstid kolivad Mustamäe polikliinikust ära

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatav tervisekeskus.
Kavandatav tervisekeskus. Foto: Lääne-Tallinna keskhaigla

Lääne-Tallinna keskhaiglale kuuluv Mustamäe polikliinik valmistub suvel uksi sulgema, sest olemasoleva polikliinikuhoone asemele ehitatakse uus ja tänapäevane tervisekeskus. Hambaravi kolib juba sel nädalal.

Mustamäe polikliinik sulgeb patsientidele uksed juulikuu viimastel päevadel, kuid osa eriarste lõpetab seal vastuvõttude tegemise juba varem, teatas Lääne-Tallinna keskhaigla. Näiteks hambaarstid alates selle nädala keskpaigast Mustamäe polikliinikus enam vastuvõtte ei tee. Lääne-Tallinna keskhaigla hambaarstid jätkavad tegutsemist Haabersti tervisekeskuses, Kopli polikliinikus, Nõmme tervisekeskuses ja Pelgulinna naistenõuandlas.

«Kõigis neis kohtades saavad kuni 19-aastased lapsed ja noorukid Eesti haigekassa poolt tasutud hambaravi ning vastuvõtule on võimalik pääseda ühe-kahepäevase ooteajaga,» märkis haigla hambaravikliiniku juhataja dr Krista Vapper, julgustades tulema hambaarsti juurde kontrolli nii suuri kui väiksemaid.

Mustamäele uue tervisekeskuse rajamiseks taotleb Lääne-Tallinna keskhaigla toetust Euroopa Liidu regionaalarengu fondist. Tervisekeskus valmib orienteeruvalt 2017. aasta lõpus. Ehitus läheb maksma ligikaudu kuus miljonit eurot ja sügisel on plaanis vana hoone lammutada.

Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimehe Imbi Moksi sõnul on tähtsaim, et arstide vastuvõtud oleksid patsientidele võimalikult muretult ja mugavalt tagatud ka ehitustööde vältel. «Mustamäe polikliinikust käib päevas läbi mitusada inimest. Töö ei saa uue tervisekeskuse ehitamise ajaks seisma jääda, vaid tuleb olemasolevate võimaluste piires ümber korraldada,» selgitas Moks.

Nii kolivadki Mustamäe polikliinikus paiknevad eriarstid uue hoone valmimiseni Lääne-Tallinna keskhaigla ülejäänud polikliinikutesse ja tervisekeskustesse – Haaberstisse, Nõmmele, Pelgulinna, Koplisse ja Paldiski maanteele. Vajaliku info selle kohta, kus arst vastu võtab, saavad patsiendid end vastuvõtule registreerides. 24 tundi enne vastuvõttu saadetakse patsiendile visiidi toimumise aja ja asukoha kohta ka meeldetuletus SMSi või e-postiga, mis aitab arusaamatusi vältida.

Polikliinikus tegutsevad rentnikena ka mitmed perearstid ja apteek. Kõige täpsemat ja värskemat teavet perearstide uue asukoha kohta oskab patsiendile anda perearst või pereõde. Mustamäe polikliinikus tegutsev apteek kolib Pelgulinna polikliiniku (Sõle 16) ruumidesse.

Mustamäe polikliiniku tööga seotud muudatuste kohta, mis puudutavad Lääne-Tallinna keskhaigla eriarste ja tervishoiutöötajaid, saab täpsemat infot haigla veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles