Viis tuntud Eesti daami annetavad vähihaigete heaks oma presidendi vastuvõtu kleidid (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadri Simson, Anna-Greta Tsahkna, Heidy Purga, Lenna Kuurmaa ja Astrid Nõlvak annetavad vähihaigete heaks oma presidendi vastuvõtul kantud kleidid. Koos vähiravifondiga «Kingitud elu» kutsuvad nad kauneid kleite, aksessuaare ja ehteid annetama ka kõiki teisi presidendi vastuvõtul käinud Eestis elavaid naisi. 

Kõik unikaalsed disainerkleidid, aksessuaarid ja ehted paneb vähiravifond aprillis internetis heategevuslikule oksjonile, tehes selles korraldamisel koostööd moekunstnik Hanna Korsari ateljeega.  Kogu oksjonitulu läheb nende vähihaigete toetuseks, kelle raviks ei jätku haigekassa raha, selleks et neil oleks võimalik elada täisväärtuslikku elu oma lähedaste keskel.  

Poliitik Kadri Simson annab abivajate heaks Arne Niidu valmistatud türkiissinise «lumekuninganna Elsa» kleidi, mida kandis 2015. aasta presidendi vastuvõtul. «Palusin moekunstnik Arne Niidul luua kleidi, mis täidab ruumi ja mille kandmine paneb pea uhkelt püsti hoidma. Kui ma seda vastuvõtul kandsin, sain hiljem päris mitme väikese tüdruku emalt tagasisidet, et nende tütrele meeldis minu kleit kõige rohkem, sest oli nagu muinasjutust,» rääkis riigikogu keskfraktsiooni esimees Kadri Simson. «Otsustasin just selle kleidi oksjonile annetada, sest pole ühegi teise kleidi kohta rohkem kiidusõnu saanud. Ja see kleit kannab minu jaoks isiklikult lootuse sõnumit, et parem on veel ees.»

Ettevõtja Anna-Greta Tsahkna loovutab heategevuseks samuti säravaima kleidi oma vastuvõttude kollektsioonist. Hanna Korsari poolt 2014. aasta vastuvõtuks valmistatud kleit on säravast kangast, kuid väga minimalistlik. «Loodan väga, et see kleit toob kapis seismise asemel rõõmu nii uuele kandjale kui ka annab väikese panuse abivajajate raviks,» ütles Anna-Gretha Tsahkna. 

Poliitik Heidy Purga annetab vähihaigete heaks Karolin Kuusiku poolt 2009. aasta vastuvõtuks tehtud kleidi, mis võib tema hinnangul sobida näiteks kevadistele koolilõpetajatele või oma ajatu disaini poolest ka julge naise garderoobi. «Iga annetus on oluline. Mitte niivõrd rahasumma, vaid esmasjoones teadmine, et inimene ei ole enda mure ja hädaga üksi. See ehk ongi hetkel kõige põletavam teema Eesti ühiskonnas: inimesed peavad tundma, et omad neid ei jäta,» sõnas Heidi Purga. 

Lauljatar Lenna Kuurmaa panustab abivajajate heaks oma värskeima minimalistliku ja naiseliku vastuvõtukleidi, mille valmistas Pille Küngas. «Nii uhkeid üritusi, nagu presidendi vastuvõtt, toimub mul heal juhul korra aastas. Kurb oleks kleiti niisama kappi seisma jätta. Suurima heameelega annetan selle heategevuseks,» ütles Lenna Kuurmaa. 

«Annan oksjonile 2010. aasta klassikalises stiilis vastuvõtukleidi, millel on all ääres sini-must-valge täiendus Aldo Järvsoolt,» kirjeldas muusik ja festivalikorraldaja Astrid Nõlvak. «See kleit on minu jaoks erilise tähendusega ja mind rõõmustanud, mistõttu annan selle heameelega edasi, et see vähihaigetele abi ja rõõmu võiks tuua.»

Kõigil, kes soovivad veel midagi väärtuslikku ja kaunist oma garderoobist heategevuseks annetada, palub vähiravifond sellest kuni 10. aprillini teada anda e-posti aadressil info@kingitudelu.ee. Oksjon käivitub 11. aprillil ning sellest annab vähiravifond eraldi teada.  

«Kaunid kleidid ja aksessuaarid kapi varjust välja ja pöörame nad koos inimeste eluks! Kutsun kõiki daame midagi väärtuslikku abivajajate heaks panustama või siis soetama endale oksjonilt garderoobi või kooli lõpetamiseks midagi eriti eksklusiivset, ainulaadset ja meeldejäävat,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

 Vähiravifond «Kingitud elu» on 2016. aastal juba toetanud rohkem kui 20 inimest, panustades nende hädavajalikku vähiravisse üle 150 000 euro.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles