Kummaline häire pani naise kolm aastat järjest frititud kana sööma

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgie Scotney sõi kolm aastat järjest üksnes friteeritud kana ja friikartuleid.
Georgie Scotney sõi kolm aastat järjest üksnes friteeritud kana ja friikartuleid. Foto: James Newell/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Pärast seda, kui toitumishäirega 21-aastane Georgie Scotney oli kolm aastat järjest söönud üksnes kiirtoidurestoranist KFC ostetud firtitud kana, otsustas ta, et tuleb abi otsida.

Georgie Scotney kannatas noorest peale piiratud toitumise häirena tuntuks saanud psühhiaatrilise probleemi all, kirjutab Business Insider. Selle murega kimpus olevad inimesed kas ei huvitu toidust või väldivad teatud toite sõltuvalt nende tekstuurist ja väljanägemisest. Häire all kannatavad inimesed ei saa piisavalt toitaineid ja energiat.

Esialgu sõi Scotney üksnes frititud kana ja friikartuleid. Aja möödudes muutus ta toidu suhtes veelgi valivamaks ja viimased kolm aastat sõi ta üksnes röstsaia ja teatud KFC menüüs leiduvaid toite. Peaaegu iga päev tellis ta lõunaks KFC kontideta kanaribasid või popkornikana ja friikartuleid. Ta jättis vahele õhtusöögi ja sõi aeg-ajalt hommikusöögiks natuke röstsaia.

Scotney otsustas abi otsida siis, kui hakkas oma kallimaga reisiplaane tegema ja avastas, et tee peale ei pruugi jääda ühtegi KFC restorani. Seejärel tegi neiu läbi hüpnoteraapia, mis kutsus tema sõnul kohe esile muutuse. «Ma ei olnud kunagi elus söönud puu- ega juurvilju, kuid nüüd olen hakkama saanud isegi terve lihast ja köögiviljadest koosneva õhtusöögiga,» rääkis neiu vaimustunult. «Uskumatu, kui paljust ma ilma olen jäänud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles