Uudse lähenemisega tervisekeskus kerkib Tallinna kesklinna

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstikeskuse Sinu Arst perearst Anneli Talvik.
Perearstikeskuse Sinu Arst perearst Anneli Talvik. Foto: Liis Treimann

Tallinna kesklinna piirile ehitatakse uus tervisekeskus, kus on kõrvuti nii moodne labor, apteek  ja kus hakkavad tööle nii tunnustatud perearstid kui ka Confido erameditsiinikeskus.

Veerenni ülesõidu  juurde rajatava ravi- ja heaolukeskuse ühel korrusel hakkab paiknema modernne tervisekeskus, kus hakkavad tööle nii ravikindlustuse poolt rahastatavad nimistutega perearstid, teiste hulgas dr Anneli Talviku juhitav Perearstikeskus Sinu Arst kui ka Confido Erameditsiinikeskus, kus tipparstid osutavad eriarstiabi ning kogenud spetsialistid ja terapeudid pakuvad tervise hoidmist toetavaid teenuseid tihedas koostöös arstidega, teatab ettevõte.

  Dr Talviku sõnul tuleb loodavasse keskusesse ka spetsiaalselt lastele mõeldud tervisekeskus. «Oleme mõelnud sellele, et lapsed oma tervisekontrollides ei peaks perearsti juurde minnes kokku puutuma viirusinfektsioone põdevate inimestega. Sellest lähtuvalt on loodud ja kohandatud just laste jaoks sobilikud terviseteenused ja keskkond,» lubas Talvik.

 Confido erameditsiinikeskuse tegevjuhi Kadi Lamboti sõnul soovivad nad uues keskuses teha revolutsiooni tervishoiusektoris. «Aeg on viia esmatasandi arstiabi ja terviseteenused täiesti uuele tasemele. Inimesed ootavad tervisega seotud küsimustele terviklikku lähenemist, kus perearstid, eriarstid, labor ja erinevad spetsialistid teevad omavahel tihedat koostööd iga konkreetse inimese tervise nimel,» ütles Lambot.

Uue keskuse üheks ankurrentnikuks on Eesti suurim meditsiinilabor Synlab Eesti OÜ. Synlabi Põhja-Euroopa regiooni tegevjuhi Rainar Aamisepa sõnul on ettevõtte põhitegevuseks laboriteenuse pakkumine perearstidele, ambulatoorse ja statsionaarse eriarstiabi osutajatele, töötervishoiu keskustele, erinevatele riiklikele institutsioonidele ja eraisikutele.

Aastas tehakse Synlab Eesti laborites üle viie miljoni laborianalüüsi. Synlabi peamised teenuse tarbijad on seni olnud Eesti ja Soome pere- ning eriarstid. Viimasel aastal on tänu patsiendiportaalile minu.synlab.ee laboriteenust järjest enam hakanud kasutama hulk kõrgema terviseteadlikkusega kodanikke. Uude keskusesse on planeeritud lisaks nüüdisaegsele tipptehnoloogilisele laborile ka verevõtukabinetid ning laboriarsti konsultatsioonide ja HIV-i nõustamiste ruumid, mis parandavad veelgi laboriteenuse kättesaadavust ja muudavad vereandmise protsessi kiiremaks.

Ravi- ja heaolukeskusesse rajatakse ka täiesti uue kontseptsiooni ning nüüdisaegse valikuga Südameapteek.

Eelmise aasta sügisel kirjutati meedias, et Evelin Ilves ja Kadi Lambot rajavad koos uue tervisekeskuse, mis pakub täiesti uut lähenemist Eesti tervishoius.

 Confido erameditsiinikeskuse kodulehelt võib lugeda, et seal töötavad ka toitumis- ja kaalunõustaja, toitumisterapeut, uneõde ja mitu psühholoogi. Esmane perearsti visiit maksab 50 eurot, kojukutse on 150 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles