Miks võib stringide kandmine ohtlik olla?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kahjustuse saanud aluspesu võib kindlustusfirma kinni maksta.
Ka kahjustuse saanud aluspesu võib kindlustusfirma kinni maksta. Foto: Dmitri Kotjuh

Stringid on küll praktilised, sest neid ei ole muude riiete alt näha, kuid tervisele võivad need ohtlikud olla.

Kuna stringid hoiavad palju rohkem keha ligi kui ülejäänud aluspüksid, siis võivad need nahka kergemini kahjustada, kirjutab ajaleht Bild. Peale selle kätkeb stringide peenikene pael endas olulist ohtu: see soodustab bakterite sattumist intiimpiirkondadesse. Seetõttu võivad nahale kergemini tekkida seenhaigused ja põletikulised villid.

Ilma aluspüksteta siiski hakkama ei saa: seelikusabas sasiv tuulepuhang võib tekitada palju piinlikkust ja nahakahjustusi võib tekitada ka kõva püksiõmblus. Seetõttu ei tohiks aluspüksid olla liiga kitsad ega väikesed. Kaetud peaksid saama kõik vajalikud intiimpiirkonnad.

Vältida tuleks halvasti õmmeldud odavat aluspesu ja tähelepanu tuleks pöörata ka sellele, et stringide tagumine osa ei oleks tehtud nailonist, polüestrist ega teistest tehismaterjalidest. Palju parem aluspükste materjal on puuvill, mis laseb õhku läbi ja aitab vältida bakterite kogunemist.  

Pärast trenni ja tugevat higistamist, tasuks aluspüksid ära vahetada ja kasulik oleks osta aluspesu, mida võib pesta 60 kraadi juures, sest üksnes nii hävivad kindlasti ohtlikud bakterid. Öösel peaks aga aluspüksid jalast võtma, sest nii saab intiimpiirkond vajalikul määral õhku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles