Gripp taandub kiiresti, kuid oht veel möödas ei ole

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam oli grippi haigestunute hulgas lapsi.
Kõige enam oli grippi haigestunute hulgas lapsi. Foto: Jeremy Maude/picture alliance/moodboard/Scanpix

Viimase kolme nädala jooksul on märkimisväärselt vähenenud laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude arv. Ligi pool haigestunutest olid eelmisel nädalal lapsed.

Arstide poole pöördus möödunud nädalal 3404 inimest, teatas terviseamet oma kodulehel. Gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal langes 24 protsendini, kuid gripi lõpust veel rääkida ei saa, sest haiglaravil viibivate inimeste arv püsis jätkuvalt suhteliselt kõrgel tasemel. Laboratoorselt kinnitati sel nädalal 27 A- ja 13 B-gripiviirust.

Grippi haigestumine kasvas üksnes vanemealiste inimeste seas, teistes vanusrühmades grippi haigestumine langes. Gripi ja gripilaadsete haiguste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal saab hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks, kuid geograafilist levikut endiselt laialdaseks.

Hea uudis on ka see, et sel nädalal ei ole juurde tulnud ühtegi intensiivravi juhtu. Haiglaravil on sel hooajal gripi tõttu viibinud kokki 880 inimest ja jaanuari lõpust on intensiivravi vajanud 64 riskirühmadesse kuulunud inimest. Terviseametile teadaolevatel andmetel on sel hooajal grippi surnud 20 inimest, kes kõik kuulusid riskirühmadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles