Petturitest hooldajad panevad pihta miljoneid eurosid

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Saksa tervishoiusüsteem kaotab aastas miljoneid eurosid petturitele, kellest mõndasid seostatakse vene maffiaga.

Näiteks üks tüssamine hõlmab tervishoiutöötajaid, kes peaksid olema 24-tunnises valves, kuid tegelikkuses kontrollivad oma patsiente vaid 2-3 korda päevas, vahendab Local. Mõnel puhul on skeemi kaasatud ka patsiendi pereliikmed, kes lõikavad tervishoiusüsteemist endale kasu.

«Tervishoiuteenuste pettusi osutavad sageli vene päritolu hooldajad ning see on kasvanud üleriigiliseks nähtuseks. Sageli panustatakse organiseeritud kuritegevuses just kodustele hooldusteenustele,» seisis Saksamaa föderaalpolitsei koostatud aruandes. Politsei märkis, et seetõttu kannatavad hooldusravi kindlustusandjad suurte kahjustuste käes.

Aruande kohaselt on pettustega seotud peamiselt intensiivset hooldust vajavad patsiendid, keda on Saksamaal kokku umbkaudu 19 000. Patsientide ravikulud lähevad kindlustusandjatele igakuiselt maksma ligikaudu 22 000 eurot, millest viiendik arvatakse pettuste käigus kaduvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles