Kaheksa nädalat ajusurmas olnud emal sündis terve poeg

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema annetab oma vastsündinu organid abivajajatele.
Ema annetab oma vastsündinu organid abivajajatele. Foto: Vikki Grant/picture alliance / moodboard

Poolas hoiti ajusurmas naist ligi kaheksa nädalat kunstlikult elus, selleks et tema sündimata laps saaks ilmale tulla.

Poola ametnike sõnul on poiss elu ja tervise juures ning arstid lubasid ta koju, vahendab BBC. Lapse ema tabas ajusurm 55 päeva enne beebi sündi ja Wroclawi ülikooli arstid hoidsid ravimata haiguse tõttu surnud naist lapse sündimiseni kunstlikult elus, et laps saaks kasvada. 41-aastane ema viidi  ajukasvajaga haiglasse raseduse 17 nädalal. Sünnituse kutsusid arstid esile niipea, kui lapse elu nende hinnangul ohtu sattus.

Wroclawi ülikooli vastsündinute osakonna juhi Barbara Krolak-Olejniki sõnul sündis pisipoiss jaanuaris, raseduse 26. nädalal ja kaalus kõigeks ühe kilo. «See, et rasedust suudetakse pärast ema surma hoida nii kaua ja raseduse nii varases staadiumis, 17. või 18. rasedusnädalal, on haruldane,» rääkis tohter. «Tema terve pere soovis, et püüaksime last päästa,» ütles ta.

Väike poiss vajas kolm nädalat intensiivravi ja on nüüd kolmekilosena perega koju läinud. Ema elustamisseadmed lülitati vahetult pärast lapse sündi välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles