Spetsialist: immuunsust ei ole vaja tugevdada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidulisandite võtmise asemel tasub süüa vitamiinirikkaid toite.
Toidulisandite võtmise asemel tasub süüa vitamiinirikkaid toite. Foto: Panther Media/Scanpix

Terve inimese immuunsüsteem peaks olema tasakaalus ning tugevdamine võib selle spetsialisti hinnangul hoopis tasakaalust välja viia.

«On valearusaam, et immuunsust on vaja tugevdada. Meil on vaja teda tugevdada siis, kui ta on puudulik või tal on mingisugune viga juures,» rääkis Ida-Tallinna keskhaigla allergoloog ja immunoloog Krista Ress, vahendab ERR Novaator telesaadet «Terevisioon».

Ressi sõnul on tervel inimesel vaja lihtsalt hoida oma tervist ega ole tarvis mingisuguseid lisandeid juurde võtta. «Tugevdab immuunsüsteemi» toidulisandi pakendil on aga seega  vaid reklaamlause, millega toodet müüa.

Kui inimesel on immuunsüsteemi mõne lüli defekt, mõni immuunsüsteemi osa on puudu või see ei tööta korralikult, tekib immuunpuudulikkus, mis tähendab kaasa sündinud immuunsüsteemi häiret, mistõttu inimene ei suuda ennast infektsioonide vastu kaitsta või esinevad tal mõned muud sümptomid ning see võib väljenduda ka sagedasemas haigestumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles