Järelepärimine kinnitas: riik maksis 51 surnud inimese abivahendi eest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abivahendid võivad olla eluks vajalikud.
Abivahendid võivad olla eluks vajalikud. Foto: Panther Media

Abivahendite saajate arvete kontrollimine ja lepinguliste ettevõtete järelvalve olnud puudulik ning seetõttu on riigiosalust tasutud ka surnud inimeste eest.

Maavalitsuste info kohaselt tasuti abivahendi eest riigiosalust 51 surnud isiku eest, nelja isiku osas ei pidanud kahtlus paika ning kahe isiku kohta ei olnud võimalik infot saada, teatas sotsiaalministeerium. Kokku kasutati rahalisi vahendeid mittesihtotstarbeliselt summas 7024 eurot.

Käesoleva aasta alguses pöördus sotsiaalministeerium maavanemate poole, et viimased selgitaksid, kuidas oli korraldatud maakonna varustamine proteeside, ortopeediliste ja muude abivahenditega.

Järelepärimisega analüüsiti 2016. aastal jätkunud abivahendi rendilepingute täitmist. Olukorra tegeliku ulatuse väljaselgitamiseks tegi sotsiaalministeerium ettepaneku rahandusministeeriumile viia läbi põhjalik audit, mis uuriks ka mullu lõppenud lepinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles