Pagulaste vaktsineerimise staatus on teadmata

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimisega saab paljude ohtlike haiguste vastu.
Vaktsineerimisega saab paljude ohtlike haiguste vastu. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees/Scanpix

Kuna ei ole teada, missuguste haiguste vastu pagulased end vaktsineerida on lasknud, võib juhtuda, et Euroopasse saabuva suure põgenike hulga tõttu võivad siin taas levima hakata vahepeal ära unustatud haigused.

Maailm on praegu väga ärev ja haigusi võivad Eestisse tuua nii siia mujalt tulevad inimesed kui ka reisil käivad Eesti inimesed, mistõttu on terviseameti peadirektor Tiiu Aro sõnul eriti oluline, et siinsed inimesed oleksid vaktsineeritud, vahendab TV3. Murettekitav on Aro hinnangul see, et Eestis on ligikaudu 7000 last, kelle vanemad ei ole lubanud neid vaktsineerida.  Põhjus võib tema arvates olla selles, et  noored vanemad ei ole näinud difteeriat, lastehalvatust, teetanust ja läkaköha, mistõttu kujutatakse ette, et need on kerged haigused. Ei mõisteta, et halvimal juhul võib haigestumine nõuda isegi lapse elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles