Pesupulbri söömine võinuks beebile lõppeda traagiliselt (3)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid panevad lapsevanematele südamele, et nad hoiaksid kodukeemia lastele kättesaamatus kohas ning arvestaks, et lapsed võivad igal hetkel endale midagi ohtlikku suhu toppida. Foto on illustratiivne.
Arstid panevad lapsevanematele südamele, et nad hoiaksid kodukeemia lastele kättesaamatus kohas ning arvestaks, et lapsed võivad igal hetkel endale midagi ohtlikku suhu toppida. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pesupulbrit söönud imiku ema süüdistab kiirabi ebaprofessionaalses käitumises ja lapse elu ohtu seadmises, kiirabi kinnitusel jättis lapsevanem aga häirekeskusele olulise teabe edastamata.

Ühel märtsi laupäeval hakkas end varem üksnes veeretanud kümnekuune Mart Kendron hoogsalt roomama ja suundus vannituppa, kus tema tähelepanu äratas pesumasina juures teisel riiulil värviline pesupulbri pakk, mille 300-grammisest sisust oli alles umbes pool. Kui lapse ema Aljona Kuznetsova poega otsima hakkas, kuulis ta pimedast vannitoast imelikku korisevat häält. Mart Kendron lamas tema sõnul sinise ja elutuna vannitoa põrandal, lapse suu, nägu ja riided olid täis pesupulbrit. Ema sõnul laps ei hinganud.

«Kõigepealt proovisin sõrmega suust pesupulbrit välja võtta, et saada selgust, kui palju seda suus on,» rääkis Kuznetsova, kes piirivalvekoolis õppinuna oskab anda esmaabi. Siis turgatas talle pähe, et pesupulber võib tükki minna ja kõrisse klombi tekitada. Seepärast pani ta pojale peoga vett suhu ja hakkas pulbrit oma suuga lapse suust välja imema. Ta hakkas last ka südamemassaažiga elustama. Pärast kolmandat südamemassaaži hakkas laps hingama ja vett suust välja ajama. Ema võttis lapse puusale külili asendisse ja kutsus kiirabi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles