Narkorehabilitatsioonikeskus tahetakse liita haiglaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkorehabilitatsioonikeskuses aitab narkomaanidel elus uue lehekülje pöörata.
Narkorehabilitatsioonikeskuses aitab narkomaanidel elus uue lehekülje pöörata. Foto: Tõnu Talivee/ Õhtuleht

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski pöördus Sillamäe linnavolikogu poole ettepanekuga alustada läbirääkimisi koostöös SA Viljandi Haiglaga SA Sillamäe Narkorehabilitatsioonikeskuse võrgustumiseks haiglavõrku.

Ossinovski märgib, et Eestis on praegusel ajal hinnanguliselt ligikaudu 13 000 süstivat narkomaani. Rehabilitatsiooniteenuse kohti, mida rahastab Eesti riik, on 50, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24. Seega võib öelda, et teenuse kättesaadavus Eestis on selgelt ebapiisav.

«Meie soov on narkorehabilitatsiooni valdkonnas suurendada klientidele teenuse kättesaadavust, tõsta teenuse kvaliteeti ning selle  osutamise efektiivsust.  Ühe osana sellest tegevusest teeme ettepaneku ühendada SA Sillamäe narkorehabilitatsioonikeskus SA Viljandi Haigla sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatsioonikeskusega,» märkis minister.

Ta selgitas, et Sillamäel on narkosõltlastele rehabilitatsiooniteenust pakutud juba 2005. aastast. Tegemist on vabatahtliku teenusega, kuhu pöörduvad narkomaanid, kes soovivad oma elus pöörata uue lehekülje. Oma asukoha poolest on Sillamäe soodsas kohas, asudes ühes kahest suurima  sõltlaste  kontsentratsiooniga  piirkonnast – Ida-Virumaal. Samuti on kogukond rohkem kui kümme aastat pakutud teenusega kenasti toime tulnud.

Loe artiklit täismahus Med24.ee-st. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles