Kerge kukkumine seadis poisi elu ohtu (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivrita jalgrattalt kukkumine lõppes küll esmapilgul hästi, kuid paar päeva hiljem oli poiss haiglas.
Kiivrita jalgrattalt kukkumine lõppes küll esmapilgul hästi, kuid paar päeva hiljem oli poiss haiglas. Foto: SCANPIX

Floridast pärit 10-aastane Jaden Rivera viibis haiglas ajukahjustusega, mille sai jalgrattaga kukkudes.

Nagu igal 10-aastasel poisil, on ka Floridast pärit Jaden Riveral tihti käed ja põlved marraskil õues mängimisest. Kui poiss eelmisel kuul jalgrattaga uperkuuti käis ja oma küünarnukki ning põlve vigastas, siis uskusid ta vanemad, et poisiga on kõik hästi, kirjutab cbsnews.com.

Kuigi poiss ei kandnud õnnetuse ajal kiivrit, tundus vanematele, et kõik on korras ning suuremaid vigastusi pole.

Järgmisel päeval oli poiss taas tema ise ning muid kaebusi peale viga saanud käte ja põlvede tal polnud. Ta ema andis talle aspiriini enne magamaminekut.

Kaks päeva hiljem jäi aga poiss haigeks ning poisi seisund muutus järjest hullemaks. «Ta ärkas täiesti unisena üles ega tahtnud liigutada,» kommenteeris poisi ema Tiffany Rivera. «See on väga ebatavaline tema puhul. Tavaliselt kohe, kui ta ärkab, hakkab ta maja peal ringi jooksma.»

Kui Rivera hakkas poissi autosse viima, et viimane haiglasse viia, hakkas poiss oksendama. Haiglasse jõudes viidi poiss kohe uuringutele. Kiirabiarst tõmbas aga ema kõrvale ja ütles: «Me peame rääkima.»

«Ma sain kohe aru, et midagi on väga valesti,» sõnas Rivera.

Rivera sai teada, et tema pojal oli peapõrutus. Võimalus, et ta jääb ellu oli 50:50. «Neil oli vaid tund aega operatsiooniks, vastasel juhul oleks mu poeg surnud.»

Kolm tundi ja 32 õmblust hiljem oli Jadeni operatsioon lõppenud. Arstide sõnul oli ta paranemine ime.

«Tavaliselt oleks laps juba surnud,» ütles Rivera. «Ta oli kaks korda magama jäänud.»

Nüüd püüavad nii ema kui ka poeg tõsta inimeste teadlikkust ohutust jalgrattasõidust. Ema jagas oma lugu ja pilti poja õmblustest Facebookis, kus sellel on üle 30 000 jagamise.

Eelmisel nädalal eemaldati Jadenilt õmblused, kuid tal on siiski pikk tee veel minna. Poiss kardab jalgratast ega saa tegeleda spordiga, sest ta kardab kukkuda ning seeläbi surra.

Rivera ei soovi olla ülikaitsev ema ning loodab, et poeg hakkab tulevikus taas rattaga sõitma. «Lapsed on lapsed – nad ei kuula alati oma vanemaid,» sõnas Rivera. «Aga loodetavasti näevad nad pilti minu pojast ning saavad aru, et õnnetus võib juhtuda kõigiga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles