Kliinikum kavatseb sotsiaalministeeriumi sõnul hulga töötajaid koondada (4)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Tartu ülikooli kliinikum on varem sotsiaalministeeriumileteatanud, et nemad kärpekavaga kaasa ei lähe, on haiglal plaanis viimastel andmetel vähendada tugiteenuste töökohti oodatust rohkem.

Mullu selgus, et sotsiaalministeerium peab koondama oma haldusalast kokku 235 töötajat, kirjutab Med24. Kärpekava puudutas ka suurhaiglaid. Põhja-Eesti regionaalhaiglalt (PERH) oodati 80 ja Tartu Ülikooli kliinikumilt (TÜK) 85 töökoha kaotamist. Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu teatas seepeale, et nemad sellega kaasa minna ei saa ja pigem vajab laienev asutus töötajaid juurde.

Nüüd on aga sotsiaalministeeriumi teatel olukord muutunud. PERHi nõukogu otsusega kärbitakse selle aasta lõpuks 43 ametikohta. Tartu ülikooli kliinikum toitlustusteenistuse ümberkorraldamisega kärpinud 25 ametikohta ning haigla viimaste andmete põhjal plaanivad nad tugiteenuseid vähendada veel 102,4 ametikoha võrra.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles