Olümpiakomitee: riik teeb tervisespordi tegemise lihtsamaks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Hääl
Reet Hääl Foto: Liis Treimann

Valitsuskabinet otsustas vabastada tööandjate töötajate heaks tehtavad tervise- ja spordikulutused 2018. aastast erisoodustusmaksust kuni 400 euro ulatuses töötaja kohta aastas.

Eesti olümpiakomitee täitevkomitee liige ja rahanduskomisjon esimees Reet Hääl hindab valitsuse langetatud otsust väga positiivseks, teatas Eesti olümpiakomitee. «Üks liikumisharrastusega tegelemist takistav tegur saab kõrvaldatud. Usun, et see motiveerib ettevõtjaid oma töötajate tervisesse varasemast rohkem panustama. Riik on omapoolse sammu astunud, kuid ega pelgalt maksusoodustused ei pane inimesi veel sportima ja tervislikke eluviise järgima. Nüüd tuleb töötajate, tööandjate ja spordiorganisatsioonide vahel leida parimad koostöövormid, et maksusoodustused ka reaalselt inimesi liikumisharrastusega tegelema motiveeriks,» selgitas Hääl.

Eesti olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on langetatud otsus väga tervitatav. Sõõrumaa lisas: «Mul on siiralt hea meel, et valitsejad on sellise otsuse teinud. Ma arvan, et me keegi ei saa selle tähtsusest täna veel päris lõpuni aru. Igal juhul on see tõsine samm selles suunas, et meie inimesed saaksid tulevikus nautida rohkem haigusvabasid aastaid ja seeläbi pühenduda ka rohkem tööle, mille läbi panustatakse veelgi enam meie ühiskonna arengusse. Usun, et olümpiakomitee Eesti riigi parterina suudab selle positiivse otsuse rakendamise juures anda väärt panuse, mille positiivsetest mõjudest saame raporteerida juba tulevikus. Loodame, et rahva õnne ja tervise nimel tehtud sarnastest headest otsustest kuuleme veel edaspidigi.»

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. Olümpiakomitee tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles