Ossinovski: läbimurre HIVi- ja narkovastases võitluses eeldab laiemat poliitilist toetust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski hinnangul ei ole narkomaania ja HIViga tegelemine sageli piisavalt poliitiliselt atraktiivne ning seetõttu pole lihtne selgitada, miks on vajalik anda sellele valdkonnale rohkem lisaraha.

«Põhimõttelised muudatused eeldavad laiemat poliitilist toetust ning seetõttu on mul hea meel, et Riigikogus on tekkinud sel teemal laiem kõlapind,» ütles Ossinovski sotsiaalministeeriumi teates.

Ministri sõnul on HIV ja narkomaaniaga seotud probleemidega tegelemine tema prioriteet. Seetõttu on minister toetanud ka HIVi-ennetuse ja narkopoliitika probleemkomisjoni loomist Riigikogus, mille tulemusena tõuseks igas Riigikogu fraktsioonis teadlikkus ning tekiks suurem avalik surve probleemi lahendamiseks. «Peame mõistma, et HIV puhul on tegemist epideemiaga, mitte lihtsalt ühe sotsiaalprobleemiga teiste kõrval,» lisas Ossinovski.

Valitsuse otsus anda järgmisest aastast HIV ennetustegevuseks täiendavalt 600 000 eurot lisaraha võimaldab märkimisväärselt suurendada teenuste mahtu. Näiteks laiendatakse uuest aastast ambulatoorset opioidsõltuvuse asendusravi Maardusse ja Pärnusse, integreeritud opioidsõltuvuse asendusravi ja ARV-ravi lisaks Tallinnale Ida-Viru Keskhaiglasse ja Narva Haiglasse, alustatakse statsionaarset võõrutusravi Ida-Virumaal, rahastatakse süstlavahetus- ja nõustamisteenust Lasnamäel, Pärnus ja Tartus, suurendatakse juhtumikorraldusteenust HIV-positiivsetele isikutele ja soetatakse HIV kiirteste.

Täna kohtus tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Tervise arengu instituudis toimunud kohtumisel Riigikogu HIV-ennetuse toetusrühmaga ning Riigikogu sotsiaalkomisjoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles