Tules moondunud vapper naine läbis triatloni

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi arstid ütlesid Turiale, et võistlused on tema jaoks võisteldud, läbis naine eelmisel pühapäeval pika triatloni.
Kuigi arstid ütlesid Turiale, et võistlused on tema jaoks võisteldud, läbis naine eelmisel pühapäeval pika triatloni. Foto: Facebook

Ultramaratoni ajal tulle jäänud naine on näinud elu pahupoolt, kuid nüüd on ta raskustest üle saanud ja läbis hiljuti triatloni.

Austraallanna Turia Pitt sattus 2011. aastal Kimberley piirkonnas ultramaratonil joostes põlengu kätte, kirjutab BBC News. Leegid põletasid ligi 65 protsenti tema kehast ja ta viidi eluohtlikus seisundis haiglasse. Naisele öeldi pärast edukaid operatsioone, et võistlustel ta enam osaleda ei saa, kuid möödunud pühapäeval läbis ta 226 kilomeetri pikkuse Ironmani triatloni.

Pitt ütles ajakirjanikele, et ta ei kahelnud kordagi selles, et ületab finišijoone. «Ma olin nii-öelda omas mullis ja ei mõelnud suuremale pildile, jagasin selle väikesteks osadeks, mõtlesin üksnes järgmisesse punkti jõudmisele. Olin veendunud, et jõuan lõppu, juhul kui mul ei ole väga halba õnne ja ma ei kuku näiteks rattalt maha, kuid need on asjad, mis ei ole minu teha,» rääkis 28-aastane Pitt. Triatloni peeti Port Macquaries, mis asub Sydneyst 390 kilomeetrit põhjas.

Pitt oli pärast õnnetut 2011. aasta maratoni haiglas 864 päeva ja talle tehti vigastuste ravimiseks üle saja operatsiooni. Uurimise käigus leiti, et Hong Kongis registreeritud võistluse korraldaja Racing the Planet ei olnud piisavalt hoolt kandnud vigastuste vältimise eest võimalike põlengute korral, mida tuleb Austraalias kuumal aastaajal üsna sageli ette. Peale Piti said tõsiseid põletusi veel neli võistlejat.

Nüüd on Pitt välja andnud ramatu ja räägib inimestele sellest, kuidas end motiveerida. Pühapäevast triatloni kasutas Pitt selleks, et koguda raha Inerplasti jaoks, kes võimaldab tasuta plastilist kirurgiat Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas asuvate arengumaade inimestele. Oma kodulehel kirjutab organisatsioon, et plastilise kirurgia ei paku mitte üksnes esteetilisi lahendusi, vaid selle olemasolu võib sageli ka otsustada, kas inimene jääb vigastuse järel töövõimetuks või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles