Kehaosa, milles peegeldub inimese tervis

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgade eest tasub hoolitseda.
Jalgade eest tasub hoolitseda. Foto: SCANPIX

Ida-Tallinna keskhaigla ortopeedi Vahur Metsna sõnul võivad mitmed haigused, näiteks artriit, diabeet, kasvajad, närvide ja veresoonkonna haigused, avalduda just labajala haiguslike sümptomitega ning inimese labajalad on tervise peegliks.

Ta lisas, et paljudel juhtudel on hooletus ja teadmatus see, mis enamasti jalaprobleeme tekitab, teatas ITK.

Jalaprobleemidega tegelemiseks toimubki täna Ida-Tallinna keskhaigla Magdaleena üksuses arstidele, perearstidele ja teistele meditsiinitöötajatele mõeldud tasuta kliiniline konverents teemal «Labajalg – inimkeha vundament».

Konverentsil esinevad erinevad ITK spetsialistid ning fookus on suunatud erinevatele labajalamuredega seotud vaevustele ning probleemide leevendamisele. Jalavaevustele otsib leevendust järjest rohkem patsiente – elu jooksul esineb jalgadest tingitud terviseprobleeme kuni 75 protsendil inimestel. Käesolev üritus on korraldatud patsientidele, et nad saaks probleemidega paremini toime tulla.

Toimuvad ettekanded, arstid räägivad oma kogemustest ning jagatakse uurimuste ja soovituste kasutamist praktilises töös. Teemad puudutavad labajalamuredega patsientide uurimist ning seda, kuidas tunda ära sagedamini esinevaid jalahaigusi. Lisaks pööratakse tähelepanu diabeeti põdevate patsientide jalavaevustele ning räägitakse erialaspetsialisti vastuvõtule suunamise vajadusest.

Praktilisi soovitusi jagatakse ka tallatugede igapäevase kasutamise ja jala koormusjaotuse kõnnianalüüsi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles