Neli ravimit võivad müügilt kaduda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühte ravimi kohta ei ole teada, kunas see taas müügile tuleb.
Ühte ravimi kohta ei ole teada, kunas see taas müügile tuleb. Foto: Mark Langridge/picture alliance/moodboard/Scanpix

Müügiloa hoidjad on teatanud, et lähiajal võivad müügilt kaduda neli ravimit, millest üks jääb müügilt ära juuni lõpuni, kaks juuli lõpuni ja ühe müügile tagasi tuleku aeg ei ole teada.

Juuni lõpuni ei pruugi Eestist saada ravimi Mycophenolate Mofetil Accord 500 mg tablette. Selle ravimi toimeaine on mükofenoolhape ja seda kasutatakse pärast organite siirdamist. Teised mükofenolaate sisaldavad ravimid on apteekides saadaval.

Juuli lõpuni võivad apteegiriiulitelt kaduda psühoosiravimi Risperidone Accord 3 mg õhukese polümeerikattega tabletid ja ravimi Pioglitazone Accord 45 mg tabletid. Risperidooni kasutatakse psüühoosiravimina ja pioglitasooniga ravitakse teist tüüpi diabeeti. Apteekides on jätkuvalt saadaval mõlemat toimeainet sisaldavad teised ravimid.

Siiani ei ole teada, millal võib taas müügile tulla ravimi Tracrium 10 mg/ml süstelahuse või infusioonilahuse kontsentraadi 2,5 ml pakend suurusega N5. Ravimi toimeaine on atrakuuriumbesilaat ja seda kasutatakse skeletilihaste lõõgastamiseks kirurgilistel operastioonidel või intensiivravis. Jätkuvalt on saadaval Tracrium 10 mg/ml 5 ml pakend suurusega N5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles