Nohuravimi leidmine võib raskeks minna

Heilika Leinus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimit Breso apteegist lähiajal leida ei pruugi, kuid abi tilkuva või kinnise nina vatu peaks saama küll.
Ravimit Breso apteegist lähiajal leida ei pruugi, kuid abi tilkuva või kinnise nina vatu peaks saama küll. Foto: Craig Robinson/picture alliance/Moodboard/Scanpix

Müügiloa hoidjad on teatanud ühe nohuravimi ja ühe seedimist hõlbustava ravimi tarneraskustest.

Müügiloa hoidja teatas, et ninasprei Breso 50 mcg võib lähiajal müügilt kaduda. Breso toimeaine on mometasoon, mille pihustamine ninna aitab leevendada põletikku (nina turset ja ärritust), aevastamist, sügelust ja kinnist või tilkuvat nina. Samuti on kestmas tarneraskus teise Eestis registreeritud mometasooni sisaldava ravimiga Nasonex. Seda, et neile probleemidele lähiajal enam leevendust ei leiagi, siiski tarvis karta ei ole. Apteekides on jätkuvalt saadaval ninasprei Nasometin 50 mcg ja hulk teisigi nohuravimeid.

Lähiajal võib apteegiriiulitelt kaduda ka ravimi Kreon 10 000 gastroresistentsete kõvakapslite 20 kapslit sisaldav pakend. Kreonit on tarvis inimestel, kelle kõhunääre ei tooda toidu seedimiseks piisavalt ensüüme. Ravimis sisalduvad ensüümid lõhustavad toitu ajal, mil see liigub mööda soolestikku. Apteekides on jätkuvalt saadaval Kreon 10 000 U 50 kõvakapslit sisaldav pakend, mis tähendab, et seda ravimit tuleb eeldatavasti ostma hakata suure pakendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles