Tsahkna tooks maailma põdurad Keilasse arsti juurde (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene osa lahmakast Keila haiglast on renoveeritud. Anders Tsahkna ei kavatse peatuda, vaid tahab avada ülejäänus erainvestorite raha eest erahaigla meditsiinituristidele.
Esimene osa lahmakast Keila haiglast on renoveeritud. Anders Tsahkna ei kavatse peatuda, vaid tahab avada ülejäänus erainvestorite raha eest erahaigla meditsiinituristidele. Foto: Mihkel Maripuu

Keilasse erahaiglat ehitava skandaalse ärimehe Anders Tsahkna arvestuse järgi suudaks Eesti eksportida meditsiiniteenust 150 miljoni euro eest aastas.

Eelmisel nädalal avati Keilas Eesti suurim hooldushaigla, kus on nii hooldekodu kui ka õendushaigla. Osa kunagi Nõukogude armee vajadustele rajatud hiiglaslikust haiglakompleksist on veel renoveerimata, kuid plaanid on suured: peale kavandatava erahaigla peaksid sinna kolima kõik Keila perearstid.

- Kust need haiged võetakse, sest hooneid on ühel hetkel küllalt, aga inimesi jääb vähemaks?

Tervishoiu omapära on selles, et niipea kui annad diagnostilist võimsust juurde, leidub võimalus seda kasutada. Pole probleemi raha teenida.

- Aga seda raha ju pole?

Ei ole jah – see ongi põhiküsimus. Haigekassa süsteem peab oluliselt muutuma, sest see lõppeb muidu halvasti. Seda tunnistavad kõik poliitikud, kuigi nad lisavad, et see juhtub viie aasta pärast.

- Kuidas teie haigekassa kollapsi üle elate viie aasta pärast? Leping on läbi, kohustust teenust pakkuda ei ole, aga uue lepingu jaoks haigekassal raha ka ei ole.

Ega see kuku potsti kokku. Lihtsalt juurdepääs ravile läheb ajapikku järjest kehvemaks. Poliitikute ülesanne on anda inimestele šanss end languse vastu kindlustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles