Tartu tervishoiu kõrgkool sai uue rektori

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervishoiu kõrgkooli rektoriks valiti Ulla Preeden.
Tartu tervishoiu kõrgkooli rektoriks valiti Ulla Preeden. Foto: Margus Ansu

Tartu tervishoiu kõrgkoolile rektori valimiseks kogunes täna valimiskogu, kes otsustas teha haridus- ja teadusministrile ettepaneku sõlmida tööleping Ulla Preedeniga.

Ulla Preeden on lõpetanud Tartu ülikooli, kus kaitses 2009. aastal ka doktorikraadi, teatas haridus- ja teadusministeerium. Tema peamised uurimisvaldkonnad on geofüüsika ja mineraloogia. Alates 2011. aastast on Ulla Preeden Põlva maavanem. Varasematel aastatel töötas ta Tartu Ülikoolis geoloogia osakonnas.

Rektorit valis seitsmeliikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid kaks haridus- ja teadusministeeriumi esindajat, kaks Tartu tervishoiu kõrgkooli nõunike kogu esindajat, kaks nõukogu esindajat, kellest üks oli üliõpilane, ning haiglate esindaja. Rektori uus ametiaeg algab 1. juulil ja kestab viis aastat.

Tartu tervishoiu kõrgkool on riigi rakenduskõrgkool, kus saab omandada kõrgharidust õe, eriõe, ämmaemanda, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja radioloogiatehniku erialal. Kutseõppes on võimalik omandada lapsehoidja, hooldustöötaja ja erakorralise meditsiini tehniku eriala.

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas rektorikonkursi välja märtsis. Kandidaate rektori ametikohale oli viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles