Ämmaemanda koduvisiidid tunnistati aasta teoks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse sünd võib vanemate jaoks olla tõeline väljakutse.
Lapse sünd võib vanemate jaoks olla tõeline väljakutse. Foto: Vladimir Godnik/picture alliance/moodboard/Scanpix

5.–6. mail toimunud Eesti ämmaemandate ühingu kevadkonverentsil tunnustati pärjati tiitliga «Aasta tegu ämmaemanduses» kogenud ämmaemand Kristi Sims, kes asutas 2015. aastal Ämmaemandusabi OÜ.

See erapraksis pakub sünnitusjärgseid ämmaemandata koduvisiite, mille käigus andtakse värsketele isadele ja emadele nõu, kuidas last imetada, hooldada, vannitada ja ka kõigi teiste lapse sünniga seotud  tegemistega hakkama saada.

«Ämmaemandusabi soovib suurendada erinevate nõustamisteenuste kättesaadavust ja kvaliteeti peredele. Soovime, et tervishoiuteenused oleksid senisest enam perekesksed,» ütles enam kui kakskümmend aastat haiglas ämmaemandana töötanud Ämmaemandusabi eestvedaja Kristi Sims.  

Ämmaemandusabi eesmärk on arendada uusi teenuseid lähtuvalt elanikkonna vajadustest, tagada koduvisiitide järjepidevus tulevikus ja arendada koostööd perearstikeskustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles