Aeg keha käsile võtta (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Mihkel Maripuu

Värvikas ja kõhukas korvpallitreener Andres Sõber ei ole kunagi arvanud, et peaks trimmis ja traksis välja nägema. Ta on juba geneetiliselt määratud olema teistest kogukam. Aga sel suvel, pangem tähele, lubab ta ennast muuta.

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener, vaheda sõnakasutusega Andres Sõber on seda juttu kuulnud juba ammusest ajast: et kui oled 180 sentimeetrit pikk, peaksid kaaluma 80 kilo. Sõber on pikk 182 cm, aga kaalub umbes 150 kilo. Raskematel aegadel on kaalunud koguni 160. Eeldatavas ideaalkaalus oli ta siis, kui võttis peagi pärast keskkooli naise. Ta oli siis 19 ning kaalus 85 kilo.

Aga ta ei põe. «Ma olen kogu aeg aru saanud, et ega need [ideaal]numbrid niiviisi paika pea,» ütleb ta. «On mehi, kel näitajad on teistsugused ja panevad nii, mis jube.» Panemise all mõtleb ta kehaliselt ükskõik millega hakkama saamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles