Neid kahte ravimit on hetkel keeruline apteekidest leida

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ravimiameti kinnitusel on tarneraskustesse sattunud luukoe hõrenemise vastane ravim Alenotop ning kõhulahtisuse raviks kasutatav Loperamid-ratiopharm.

Müügiloa hoidja Teva Pharma B.V. teatas ravimi Alenotop 70 mg tabletid (toimeaine alendroonhape) tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti augusti alguseni. Neid kasutatakse luukoe hõrenemise ärahoidmiseks postmenopausis olevatel naistel ja need soodustavad luukoe taastumist. Samuti vähendavad need riski lülisamba ja reieluumurdude tekkeks. Samas ravimvormis ning sama tugevusega on hetkel saadaval Sedron 70 mg õhukese polümeerikattega tabletid.

Müügiloa hoidja ratiopharm GmbH teatas ravimi Loperamid-ratiopharm 2 mg õhukese polümeerikattega tablettide (toimeaine loperamiid) tarneraskusest, mille eeldatav lõpp on suve teises pooles. Ravimit kasutatakse ägeda mittespetsiifilise kõhulahtisuse sümptomaatiliseks raviks täiskasvanutel ja üle 12-aastastel lastel. Ravim on hetkel apteekides veel saadaval,  samuti on saadaval teised loperamiidi sisaldavad ravimid teistelt müügiloa hoidjatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles