Haigete lastega peresid saab toetada tervisejooksuga

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga jooksus osaleva inimese kohta annetab Eastman Specialties haigete lastega peredele viis eurot.
Iga jooksus osaleva inimese kohta annetab Eastman Specialties haigete lastega peredele viis eurot. Foto: Ossi Lehtonen/Lehtikuva/Scanpix

21. mail antakse Kohtla-Järve kultuurikeskuse juurest start esimesele Eastman Charity Run nime kandvale heategevusjooksule, mille eesmärgiks on aidata haigete lastega peresid.

«Meile on inimeste heaolu väga tähtis ja heategevusliku jooksuga soovimegi eelkõige toetada peresid, kus kasvab pidevat ravi vajav laps,» sõnas keemiatööstusettevõtte Eastman Kohtla-Järve tehase direktor Hannes Reinula. «Kuna iga jooksul osaleva inimese kohta annetame viis eurot heategevuseks, kutsume kõiki kodudest välja, et üheskoos näidata toetust abivajajatele ja ühtlasi panustada liikumisega enda tervisesse.»

Kohtla-Järve linnavalitsuse kultuuri- ja spordi peaspetsialist Kristiine Agu leiab, et jooks annab igale soovijale võimaluse ühendada tervisele kasulik oma panuse andmisega heategevusse. «Pole tähtis, kas jooksete heategevuse nimel, hea enesetunde saamiseks või isikliku rekordi püstitamiseks, olete sportlane või soovite oma võimeid proovile panna. Kutsume teid ühinema igal aastal toimuva hakkava heategevusjooksuga, mis hakkab ühendama inimesi, aitamaks neid, kes seda kõige rohkem vajavad.»

Jooksust võivad võtta osa kõik soovijad ja sellele registreerumine toimub kohapeal. Vastavalt tasemele on võimalus startida nii 250 m, 1 km, 3,5 km ja 10,5 km pikkusele distantsile. Jooks on kõikide osalejate jaoks tasuta ja ilma ajavõtuta ning algab kell 11.00. Osalema on oodatud ka kepi- ja tervisekõndijad.

Eastman Specialties OÜ on Kohtla-Järvel asuv keemiatööstusettevõte, mis toodab bensoehapet, naatriumbensoaati ja Benzoflex® plastifikaatorit. Firma käive oli möödunud aastal enam kui 57 miljonit eurot ning Kohtla-Järve tehas on tööandjaks 160 inimesele. Eastman Specialities kuulub emafirma Eastman Chemicals alla, mille peakontor asub USAs. Ettevõttel on tootmiskeskusi üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles