Vahvlihaldjad küpsetavad vähihaigete heaks vanakooli vahvleid

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisel Vellend ja Kadi Kruus teevad heategevuseks vahvleid vanakooli seadmega.
Liisel Vellend ja Kadi Kruus teevad heategevuseks vahvleid vanakooli seadmega. Foto: Vahvihaldjad

Noor ettevõte Vahvlihaldjad OÜ korraldab sel suvel üle eesti heategevusmüüke Haldjad Aitavad kogumaks raha vähihaigete raviks.

Vanakooli vahvleid müüakse erinevatel laatadel ja rahvaüritustel. Kogu teenitud tulu annetatakse vähiravifondi «Kingitud elu», teatas ettevõte Vahvlihaldjad.

Vahvlihaldjad on kahe noore neiu Liisel Vellendi ja Kadi Kruusi algatatud ettevõte, mis pakub nostalgilisi nõukogudeaegsete masinatega küpsetatud vahvleid. Lühikese ajaga on ettevõte leidnud rahva seas sooja vastuvõtu, tüdrukud on müünud tuhandeid vahvleid päevas. Vahvlihaldjad on laatadel ja messidel juba müügikogemuse kätte saanud, kuid nüüd alustatakse heategevuslike müükidega. Esimest korda panevad Vahvlihaldjad oma telgid püsti SEB maijooksul, kust Vahvlihaldjad ootavad vahvlitele suurt menu ja fondile palju tulu.

«Raskused võivad tabada ükskõik milliseid inimesi ning ükskõik millisel ajahetkel. Mitte keegi ei ole valmis lähikondlase raskeks haiguseks,» rääkis Vahvlihaldjate üks eestvedajatest Liisel Vellend. Ta lisas, et praegusel hetkel puudutab vähk teda väga lähedalt, mistõttu oli vaja leida lahendus, kuidas olukorraga toime tulla. See on ka põhjus, miks müüke korraldama hakatakse.

Vähiravifond «Kingitud elu» on Eesti esimene eraalgatuslik vähiravi toetusfond, mille eesmärk on toetada vähihaigeid, kelle raviks ei jätku haigekassa raha. Fond aitab inimestel kätte saada hädavajaliku vähiravi, kinkides seeläbi lootust ja võimaluse elada täisväärtuslikult oma lähedaste keskel. Kahe tegevusaasta jooksul on „Kingitud elu” toetanud ligi sadat 20–83-aastast inimest ja kogunud eraannetustena ligi miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles