Poega ihanud hiinlanna võttis ette äärmusliku sammu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlanna tahtis väga poega saada, sest tütar oli tal juba olemas.
Hiinlanna tahtis väga poega saada, sest tütar oli tal juba olemas. Foto: Vladimir Godnik/picture alliance/moodboard/Scanpix

Lapseootel Wuhani linnas elav hiinlanna soovis endale nii väga poega, et sõi ära hiiglasliku koguse vetikaid ja jäi nendest tõsiselt haigeks.

Liu-nimeline hiinlanna sõi liiga palju kelbina tuntud pruunvetikaid, mis sisaldavad palju joodi, vahendab CCTV News. Naine sõi kõigiks toidukordadeks üksnes kelpi pärast seda kui luges veebist artiklit, milles soovitati poja saamiseks süüa palju kelpi ja muid vetikaid. Liu ja tema mees, kellel on juba kuuekuune tütar lootsid poega saada selleks, et perekonna nimi päranduks ka järgmistele põlvedele.

Ebatavalise dieedi teisel nädalal tundis Liu kõhus ebamugavustunnet, tema süda hakkas puperdama ja ta hakkas ebatavaliselt palju higistama. Arstlikul läbivaatusel selgus, et sümptomite põhjuseks oli liiga suure joodikoguse manustamine. Sel juhul muutub kilpnääre liiga aktiivseks ja eraldab liiga palju hormooni, mis kiirendab keha ainevahetust.

Kilpnäärme ületalitus põhjustab närvilisust, ärevust, südame puperdamist, käte värisemist, liigset higistamist, kaalukaotust ja unehäireid. Kuna Liul avastati haiguse põhjus ruttu, siis on ta juba paranemas ja saab arstide sõnul peagi terveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles