Zinzino OÜ tegi paberid korda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne toidulisandite ostmist tasub alati kontrollida, kes neid müüb, sest oht pettuse ohvriks langeda on suur.
Enne toidulisandite ostmist tasub alati kontrollida, kes neid müüb, sest oht pettuse ohvriks langeda on suur. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Märtsis ilmus Postimehes artikkel toidulisandeid müüva võrkturundusettevõtte Zinzino OÜ kohta, kellel ei olnud veterinaar- ja toiduameti andmetel luba Eestis toidulisandeid müüa. Hiljutine päring näitas, et nüüd on ettevõte paberid korda teinud.

Märtsis oli kala- ja oliiviõli segu toidulisandina müüval ettevõttel Zinzino OÜ veterinaar- ja toiduametile esitamata Eestis toidulisandeid müüvate ettevõtete jaoks kohustuslik majandustegevuse teatis. Seetõttu ei olnud ettevõttel ameti hinnangul ka õigust Eestis toidulisandeid müüa.

Pärast artikli ilmumist sel teemal esitas ettevõte teatise ja on nüüd ettevõte veterinaar- ja toiduameti teatel leitav ka vastavast avalikust andmebaasist, mis on kättesaadav kõigile huvilistele. Lisaks on Zinzino OÜ teavitatud ka uute toidulisandite turuleviimisest.

Nii veterinaar- ja toiduamet kui ka tarbijakaitseamet soovitavad suhtuda ettevaatusega kõiksugustesse toidulisanditesse, mis väidetavalt imet teevad. Enne lisandite ostmist tuleks põhjalikult läbi mõelda, kas neid tõepoolest tarvis läheb, ja kontrollida, kes neid müüb. Kui firmat ametlikest andmebaasidest ei leia, on oht pettuse ohvriks langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles