Soomes hakatakse tasuta rasestumisvastaseid vahendeid jagama

Heilika Leinus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Espoo linnavõimud loodavad tasuta beebipillidega abortide arvu vähendada.
Espoo linnavõimud loodavad tasuta beebipillidega abortide arvu vähendada. Foto: Philippe Huguen/AFP/Scanpix

Soomes asuv Espoo linn kiitis heaks kava anda alla 20-aastastele naistele tasuta rasestumisvastaseid vahendeid.

Tasuta hakkavad alla 20-aastased naissoost Espoo linna elanikud saama üheksakuulist rasestumisvastaste beebipillide kuuri ja pikaajalisi rasestumisvastaseid vahendeid nagu emakasiseselt paigaldatavad seadmed ja nahaalused implantaadid, kirjutab Yle Uutiset. Rasestumisvastasesse programmi soovitakse kaasata ka 20–24-aastased noored emad, kellele hakatakse programmis osalemist pakkuma sünnitusjärgse kontrolli ajal.

Programmi hakkavad ellu viima kooliõed, noorte seksuaalnõustajad ja tervisekeskused. Linn plaanib ka noorte inimeste kogunemiskohtades kondoome jagama hakata. Tasuta kondoome hakkavad noored saama ka kooliõdedelt.

Ettevõtmise eestvedaja oli roheliste erakonda kuuluv linnavolikogu liige Saara Hyrkö, kes usub, et tasuta rasestumisvastaste vahendite abil õnnestub vältida noorte abortide arvu. Enne, kui ettepanek Espoos teoks saab, peab selle heaks kiitma linna sotsiaal- ja tervisekomisjon.

Praegu pakub Espoo kolm kuud tasuta hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid neile, kes alustavad esmakordselt rasestumisvastaste vahendite kasutamist. Helsingi lähistel asuvatest linnadest võimaldavad juba praegu noorukitele tasuta rasestumisvastaseid vahendeid Vantaa ja Kauniainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles