Noortekabinetist 25-aastaselt nõu ei saa

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekabinetist küsitakse sageli nõu rasestumisvastaste vahendite kohta.
Noortekabinetist küsitakse sageli nõu rasestumisvastaste vahendite kohta. Foto: Claire Deprez/Reporters/Scanpix

Ida-Tallinna keskhaigla noortekabinetis pakutakse tasuta nõustamisteenust kuni 25-aastastele noortele. Pärast veerandsaja täitumist tuleb pöörduda eriarsti poole.

Ida-Tallinna keskhaigla emadusnõuandla ämmaemanda Triin Rootalu sõnul pöördutakse noortekabinetti kõige enam sooviga saada nõu rasestumisvastaste vahendite kohta. Soovitakse näiteks teada, kuidas nende kasutamist alustada ja kuidas rasestumisvastaseid vahendeid kõrvaltoimete tõttu vahetada. Sageli soovivad noored ka veenduda, et ei ole jäänud mõnda suguhaigusesse, sest on olnud kaitsmata vahekorras juhupartneriga.

Noortekabineti vastusvõtuaega kinni pannes tuleks aga tähelepanu pöörata sellele, et pärast 25. sünnipäeva möödumist noortekabinetist abi ei saa. See ei tähenda siiski, et spetsialisti abi jääb saamata. «Üle vanusepiiri noortel soovitame pöörduda meie haigla günekoloogi poole,» selgitas Rootalu.

Sellegipoolest ei saadeta Rootalus sõnul siiski tagasi neid noori, kes on endale eksikombel aja kinni pannud 24-aastaselt, kuid saavad enne vastuvõtu kättejõudmist 25. «Sel juhul teenindame patsiendi ära ja selgitame talle, et järgmisel korral, kui ta soovib günekoloogi nõu saada, peab ta kinni panema günekoloogi aja,» selgitas Rootalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles