Aiatöid tehes hoia ka oma tervist

, Räpina aianduskooli köögiviljanduse, maheviljeluse ja taimekaitse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aias toimetades on õiged täävahendid väga olulised.
Aias toimetades on õiged täävahendid väga olulised. Foto: Marko Saarm / Sakala

Soojal ajal meeldib paljudele inimestele aias askeldada. Selleks, et aiast oleks rõõmu ja kasu, võiks enne tööde algust mõelda järgmistele soovitustele.

Kõik algab planeerimisest ehk kõigepealt tasuks üles märkida, mis töid on tarvis teha. Nagu ka jõusaalis ei tehta terve treeningu jooksul sama harjutust, võiks ühte aiatööd teha seni, kuni hakkad sellest tüdima ja tunned, et vajad vaheldust. Niisiis võiks teatud aja maad kaevata, siis vanu lehti ja sodi kokku riisuda, seejärel aga näiteks hoopis kasvuhoones külvi- või istutustöid teha. Kindlasti tuleks kavva võtta ka ümbritseva ilu ja tehtud töö imetlemine. Kuna kevadel muutub loodus väga kiiresti, siis näitab meie oma aed end iga päev erinevast küljest. Rõõmu pakub nii pungade puhkemise jälgimine, linnulaulu kuulamine kui ka pilguga rohukõrte kasvu mõõtmine – ja kõik see ei maksa midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles