Selgus Tallinki reisijate haigestumise põhjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Line Helsingis.
Silja Line Helsingis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Laupäevast saati on Helsingi ja Stockholmi vahel sõitval Tallinki laeval haigestunud 150 inimest ja nüüd on selgunud selle massilise haiguspuhangu põhjus.
 

Laborianalüüsid tuvastasid Silja Symphony viirusepuhangu tekitajana tavapärase noroviiruse, teatas Tallink täna pärastlõunal. Soome terviseamet jätkab täiendavate uuringutega. 

«Ettevõte ning Silja Symphony ja Silja Serenade`i meeskonnad on alates esimeste kaebuste laekumisest möödunud laupäeval rakendanud põhjalikke epideemiatõrjeplaani meetmeid ning terviseameti täiendavaid juhiseid,» kinnitas Tallinki esindaja.

Laeval desinfitseeritakse põhjalikult nii reisijate- kui meeskonnaalad, selle jaoks on suletud ka laste mängutuba Silja Land ning meeskonna jõusaal. Soome terviseamet on andnud täiendavaid juhiseid, kuidas ära hoida viiruse täiendavat levikut ning meeskonnaliikmed jälgivad rangelt epideemiatõrjeplaani.  

Ka Helsingi ja Stockholmi reisijateterminalid, kuhu antud laevad sõidavad, läbivad desinfitseerimise.

Eile, 1.juunil saadeti ka kõigile Silja Symphony`le reisi broneeringu inimestele teavitus võimaliku viiruseriski kohta laeval ning võimaldati reisikuupäeva tasuta muuta või reisist loobuda.

Kuue päeva jooksul on sarnaste vaevustega, mis viitavad kõhuviirusele, olnud Silja Symphony`l hädas ligi 150 inimest, nende hulgas nii reisijad kui meeskonnaliikmed. Koheselt teavitati kohalikke terviseameteid ning asuti rakendama epideemiatõrjeplaani. Ettevõte soovitab kõrgendatud terviseriskiga inimestel enne antud laevale tulemist konsulteerida oma arstiga.

Haiguspuhang vallandus nädalavahetusel ning haigestunute seas olid ka Rootsi saalihoki meeskondade mängijad. 150 haigestunust 30 olid saalihokimängijad.

Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne ei osanud öelda, kas mõni nakatanutest ka eestlane on. «Pigem on ikkagi tegu Soome ja Rootsi vahelise liiklusega ja see ei puudutanud vaid ühte reisi, vaid ikkagi seda laeva. See tähendab, et kui on ikkagi selline viirus, siis on võimalus, et ta võib ka mitme reisi vältel avalduda.»

Lääne sõnul ei ole see eluohtlik viirus. Ta soovitas suurema terviseriskiga inimestel, nagu väikeste lastega reisijad, rasedad või ka seeniorid, enne reisi konsulteerida oma arstiga.

Viirus sai alguse eelmisel laupäeval toimunud reisist, kui laevale oli saabud suurem grupp noorukeid, kellel kõigil terviseprobleemid ilmnesid. «Pärast seda asusime kohe omalt poolt tööle, kaasasime tervisekaitse ametkonnad ja alustasime väga põhjalike desinfitseerimistöödega. Sulgesime ka lasteala, et see põhjalikult desinfintseerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles