Puudega inimene peab tööle hakkama (6)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisraskustega inimestel võib olla keeruline maalt linna töötukassasse nõustamisele tulla.
Liikumisraskustega inimestel võib olla keeruline maalt linna töötukassasse nõustamisele tulla. Foto: David Oxberry/picture alliance/moodboard/Scanpix

Selle aasta 1. juulist peavad paljud osaliselt töövõimelised inimesed hakkama aktiivselt tööd otsima, sest muidu ähvardab neid toetusest ilmajäämine. Nimelt läheb käiku osa uuest töövõimereformist, mille järgi töövõimetuspension asendub töövõimetoetusega.

Kui varem piisas töövõimetuspensioni saamiseks vaid vastava puude või tervisehäda olemasolust, siis nüüd tuleb puudega inimesel hakata ka aktiivselt tööd otsima.

«Toetuse saamiseks peab puude või töötamist piirava tervisehädaga inimene töötama, olema hõivatud tööga võrdsustatud tegevusega või otsima aktiivselt tööd,» rääkis töötukassa juhatuse liige Erik Aas. «Töötamisega võrdsustatud tegevused on näiteks alla kolmeaastase lapse kasvatamine, õppimine ning aja-, asendus- või reservteenistuses viibimine,» selgitas ta. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles