Kolm ravimit saavad peagi apteekidest otsa

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimitel võivad olla kõrvalmõjud.
Ravimitel võivad olla kõrvalmõjud. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiamet teatas oma kodulehel antipsühhootikumi, infusioonilahuse ja valuvaigisti tarneraskustest.  

Tarneraskustes on antipsühhootikumide hulka kuuluva ravimi Risperidone Accord 1 mg õhukese polümeerikattega tablettide N60 ja N20 pakendid. Ravimi toimeaine on risperidoon. Seda võetakse näiteks skisofreenia või agressiivsuse korral. Tarneraskused kestavad eeldatavasti juuni lõpuni. Apteekides on jätkuvalt saadaval Risperidone Accord teised tugevused ja risperidooni sisaldavad preparaadid teistelt müügiloa hoidjatelt.

Samuti on raskuseid Avelox 400 mg/250 ml infusioonilahuse tarnimisega. Selle toimeaine on moksifloksatsiin. Tarneraskused kestavad eeldatavasti juuni keskpaigani. Teisi sama toimeainega samas ravimvormis ravimeid Eestis ei turustata.

Ka võib tulevikus keeruliseks osutuda valuvaigisti Ibustar 20 mg/ml suukaudse suspensiooni leidmine. Pole teada, kui kaua tarneraskused võiksid kesta. Ravimi toimeaine on ibuprofeen. Praegu on konkreetne ravim veel apteekidest kättesaadav ning kättesaadavad on ka teiste müügiloa hoidjate ibuprofeeni sisaldavad ravimid erinevates ravimvormides. 

Ülevaatlikku tabelit ravimite tarneraskustest näeb siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles